top of page
  • Foto van schrijverRené Harmsen

De top 10 warme dranken om mee op te warmen op de skipiste

Bijgewerkt op: 16 jul. 2023

De top 10 warme dranken om mee op te warmen op de skipiste: omdat koude handen en bevroren tenen de fun van wintersport kan wegnemen! Dus, als je jezelf wilt verwennen met een warme drank voordat je weer de skipiste opgaat, lees dan verder. We hebben een lijst samengesteld van drankjes die niet alleen je lichaamstemperatuur op peil houden, maar ook je ski-moves vast en zeker naar een hoger niveau tillen. Van glühwein tot Jägerthee, deze drankjes hebben alles in huis om jou op te warmen en je innerlijke après-ski koning(in) naar boven te halen. Dus, zet je helm af, grijp een kop warme chocolademelk en geniet van deze smakelijke winterse dranken op de piste!


Chocolademelk

Laten we beginnen met een favorietje van me, een goede kop warme chocolademelk. Chocolademelk is een klassiek drankje dat door veel skiërs en snowboarders in de bergrestaurants of hutten wordt gedronken. Het is eenvoudig te bereiden en kan worden gemaakt met warme melk of water en cacaopoeder. Vaak wordt er slagroom toegevoegd om het af te ronden. Heerlijk om na een aantal pistes geskied te hebben een kop warme chocolademelk te drinken zodat je er weer even tegenaan kan.

3 mannen die een kop warme chocoloademelk met slagroom tonen op de foto. De mannen zijn gekleed in skikleding en op de achtergrond zijn besneeuwde bergen te zien.

Glühwein

Glühwein is een warme wijn die op veel wintersporten te vinden is. Het wordt gemaakt van rode wijn, citroen, suiker en kruiden zoals kaneel en kruidnagel. Glühwein wordt meestal geserveerd in een mok of glas en kan worden genoten terwijl je opwarmt bij de open haard of na een lange dag op de piste.


Jägerthee

Jagerthee is een warm drankje dat gemaakt is van thee en Jägermeister. Het wordt geserveerd in een glas of mok en geeft een heerlijke, kruidige smaak die opwarmt na een lange dag skiën of snowboarden. Pas op, hier zit vaak een flinke scheut alcohol in.


Koffie

Een warme kop koffie kan je ook helpen op te warmen tijdens wintersport. Cafeïne zorgt voor meer energie en kan ervoor zorgen dat je je beter kunt concentreren op de piste.


Grog

Grog is een klassiek drankje dat in de marine populair was vanwege de verwarmende en kalmerende eigenschappen. Het bestaat uit rum, citroen, suiker en heet water. Grog kan zowel voor als na het skiën worden genuttigd.


Warme appelsap met kaneel

Warme appelsap met kaneel is een geweldig drankje om op te warmen na een dag op de piste. Het kan worden gemaakt door appelcider of appelsap te verwarmen en kaneel toe te voegen.


Glögg

Glögg is een Scandinavisch drankje dat vergelijkbaar is met glühwein. Het wordt gemaakt van rode wijn, citroen, suiker, kaneel, kruidnagel, kardemom en amandelen en rozijnen. Glögg wordt vaak geserveerd met peperkoek, vijgen en walnoten.


Warme cider

Warme cider is een heerlijke traktatie die in de wintersportgebieden vaak te vinden is. Het kan worden bereid door appelsap te verwarmen en kruiden zoals kaneel en nootmuskaat toe te voegen.


Chai latte

Chai latte is een Indiase drankje gemaakt van zwarte thee, melk en verse kruiden zoals kaneel, kardemom, nootmuskaat en gember. Het heeft een heerlijke smaak en is perfect om op te warmen na een koude dag op de berg.


Warme bouillon

Warme bouillon kan je helpen te hydrateren en op te warmen na een intensieve dag op de piste. Het kan worden gemaakt van bouillonblokjes of zelfgemaakte bouillon en kan worden opgesmukt met verschillende kruiden en specerijen.


Warme dranken zijn onmisbaar tijdens wintersport.

Ze helpen de lichaamstemperatuur te regelen en kunnen helpen om te ontspannen na een drukke dag op de piste. De tien warme dranken hierboven genoemd zijn allemaal bekende opties waarvan de meeste wintersporters genieten. De volgende keer dat je op wintersport bent, probeer er eens een paar en geniet van de verwarmende werking

bottom of page